Behandeling

BEHANDELING

 

Bij Kokoro Shiatsu wordt er gewerkt volgens de 5 natuurgerichte principes met als basis Namikoshi Shiatsu en als aanvulling diverse andere behandelmethodes zoals mindfulness, do-in, Sotai, Dorn en Breuss, traditionele Chinese geneeskunde en natuurlijke voeding. 

Meer info over Namikoshi Shiatsu.

DE 5 NATUURGERICHTE PRINCIPES

– conform het BATC
 •   Energie

  De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Als u denkt aan shiatsu, denkt u misschien direct aan meridianen, onze energiebanen in ons menselijk lichaam. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, Qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. In het Japans is het Ki. Met Shiatsu activeer je punten op de energiebanen, zodat Ki (energie) weer vrij kan stromen, vrij van blokkades. Indien Ki niet vrij kan stromen of er is sprake van een tekort, dan kan het energetisch systeem niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken.

 •   Prikkeloverdracht

  De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Door de loodrechte druk van shiatsu worden de diepere lagen van het lichaam bereikt. Niet alleen de huid, bindweefsel en spieren worden gestimuleerd, maar ook o.a. het hormoonstelsel, bloedvatenstelsel en het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

 •   Drainage

  In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Shiatsu zorgt voor activatie van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. Dit zal er voor zorgen dat belastende stoffen het menselijk lichaam verlaten, blokkades worden opgeheven en lichaam en geest komen weer meer in balans.

 •   Voeding

  Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Door Shiatsu krijgt men meer lichaamsbewustzijn. Lichaam en geest gaan beter samenwerken. Daardoor zal het lichaam beter aan kunnen geven wat voor voedsel het goed kan verdragen en welke niet. Dit geldt ook voor geestelijk “voedsel”, men kan bijvoorbeeld beter inschatten welke situaties goed aanvoelen of niet.

   

 •   Levenskunst

  Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.